• Sport Data Valley Lab

uitleg

 • Het Sport Data Valley Lab Amsterdam is een plek voor slim, innovatief en zorgvuldig data gebruik. Een plek waar data professionals en sportwetenschappers hun krachten bundelen. Waar kennis van data professionals over onder meer data-infrastructuur, dataverwerking, modellen, visualisaties en privacy samenkomt met sportinhoudelijke kennis. Samen met de sportpraktijk willen we meer waarde creëren van sportdata door hulp en advies voor (top)sportend Amsterdam.

  Het Sport Data Valley Lab Amsterdam is meer dan alleen een loket. Het is tevens een werkplaats en open podium.

  AT5 is reeds op bezoek geweest om een kijkje bij ons te nemen. Klik hier om het nieuwsbericht en het filmpje te bekijken.

 • Afbeelding van AISS.nl

Werkplaats

Sport Data Valley Lab is een open werkplaats voor dataprofessionals, bewegingswetenschappers, embedded scientists, studenten en AISS-partners. Een plek waar gewerkt wordt aan:

 • Opening up en standaardisatie sport data en algoritmes;
 • Ontsluiten en koppelen van databronnen binnen de kennisinstellingen, de praktijk en het bedrijfsleven;
 • Fact-sheets en infographics (Topsport Topics);
 • Het monitoren van sporters;
 • Data onderzoek en innovatie.

Loket

Heb je een sportdatavraag? Zoek je sportdata, algoritmes of een nieuwe toepassing? Een date met uw data? Dat kan. Kom langs of neem contact op met Dennis van Kooij (d.j.van.kooij@hva.nl).

Open podium

Het Sport Data Valley Lab organiseert geregeld een open podium rondom data gedreven vragen van coaches, projecten, onderzoeken en innovatieve ideeën. Aan de hand van geanonimiseerde cases uit verschillende sportsectoren doet u inspiratie op over de mogelijkheden van data in de sport. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom. De ene keer ligt de nadruk op data science, de andere keer op de sportpraktijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© Onderwijs – Onderzoek FG & FBSV 2021