• Zelf interactieve content maken met H5P

uitleg

  • Met de gratis tool H5P kun je zelf en eenvoudig rijke HTML5 content maken.  Denk bijvoorbeeld aan het mooi presenteren van je content (slideshows, infographics, collages) en het toevoegen van interactie (in video’s, hotspot-afbeeldingen of quizzes). Afhankelijk van je leerdoelen en gewenste interactie of werkvorm kies je welke toepassing(en) je wilt gebruiken. In de afbeelding hiernaast zie je een aantal van de mogelijkheden. De content die je maakt is bruikbaar op pc/laptop, maar automatisch ook geschikt voor mobiele telefoons en/of tablet. Bovendien kun je het materiaal ontsluiten via je studiedeel op MijnHvA (een voorbeeld daarvan zie je onderaan deze pagina) of op Brightspace.

  • https://h5p.org/content-types-and-applications

toepassing

  • In deze korte (Engelstalige) Youtube video krijg je een indruk van de tool.

inspiratie

  • De interactieve leermaterialen ontsluit je via je studiedeel op MijnHvA (of straks op Brightspace). Het voorbeeld hiernaast is gemaakt in een demo-studiedeel en geeft een beeld van hoe het materiaal uiteindelijk kan worden gepresenteerd via MijnHvA. Via de H5P-bewerkomgeving kan je eenvoudig de embed-code opvragen en in je studiedeel plakken, net zoals je bijvoorbeeld een youtube-filmpje embedt.

    Wanneer je zelf aan de slag gaat met H5P kun je zoeken naar reeds gemaakte content en deze (her)gebruiken. Dat geldt uiteraard ook voor het materiaal dat je zelf maakt.

  • MijnHvA demo studiedeel

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© Onderwijs – Onderzoek FG & FBSV 2021