• Samenwerken aan kwaliteit!

Goed onderwijs, dat is waar alle collega’s van de faculteit elke dag hun best voor doen. Maar hoe stel je eigenlijk vast dat er sprake is van ‘goed’ onderwijs? Hoe meet je dat? Daarbij is ‘Kwaliteitszorg’ belangrijk. Dat begrip klinkt misschien wat abstract, als een papieren werkelijkheid. Toch houden we er ons dagelijks mee bezig; we checken of studenten tevreden zijn en verbeteren het onderwijs en de voorzieningen. De NSE en de HBO-monitor zijn voorbeelden van landelijke enquetes die iedereen wel kent. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de resultaten hiervan?

Dat soort zaken zijn nu goed omschreven op faculteitsniveau; in de ‘notitie kwaliteitszorg onderwijs van FG’. Toch een papieren werkelijkheid… maar dan wel één met handige processchema’s, planning en uitgangspunten.

  • Fragment uit het processchema onderwijsevaluaties – notitie kwaliteitzorg FG

Het doel van de notitie is om kennis en ervaring t.a.v. onderwijskwaliteit te delen binnen de faculteit. Hiermee wordt hopelijk voorkomen dat collega’s zelf ‘het wiel uitvinden’. Het scheelt tijd als je gebruik kunt maken van goede voorbeelden en nuttige informatie. Afgelopen jaar is er bijvoorbeeld een goed onderbouwde vragenlijst opgesteld, die nu gebruikt wordt voor de onderwijsevaluaties van de minoren en 2 bachelor-opleidingen.

Meer weten? Check dan in ieder geval de onderstaande notitie kwaliteitszorg onderwijs FG. Daarnaast kun je de afdeling O&O benaderen om met je mee te denken op het gebied van onderwijskwaliteit. Neem dan contact op met Léon Goedhart, adviseur kwaliteitszorg FG; l.goedhart@hva.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© Onderwijs – Onderzoek FG & FBSV 2021