• 10 nieuwe tips & tricks voor Brightspace

10 tips & tricks voor Brightspace

 1. Gebruik quicklinks in je feedback en announcements om studenten naar bepaalde activiteiten of materialen te verwijzen.
 2. Geef bij elke activiteit en/of bestand een korte beschrijving op zodat je studenten een beter overzicht krijgen van hun werk.
 3. Verwijs je studenten vooral naar de mobiele website: dlo.mijnhva.nl; deze is nog gebruiksvriendelijker en completer dan de Pulse app!
 4. Gebruik de publicatiestatus (‘Draft’ & ‘Published’) voor componenten die nog wel/niet zichtbaar mogen zijn. Vergeet de status niet (terug) te wijzigen!
 5. Voorzie de belangrijkste content onderdelen van een start-, een due- en een einddatum, zodat studenten in course schedule een overzicht zien van wat ze te wachten staat.
 6. Personaliseer je cursus met een vakspecifieke vakafbeelding
 7. Plaats opdrachten (waar mogelijk) vroeg in Brightspace, zodat studenten de deadlines alvast in hun agenda zien
 8. Maak gebruik van formatieve tussentijdse toetsen, om de kennis van studenten te activeren
 9. Wees je bewust van het verschil tussen inleverdatum en einddatum. Studenten kunnen na de inleverdatum nog opdrachten inleveren, na de einddatum niet meer
 10. Benut Brightspace als een kans om je onderwijs opnieuw in te richten en na te denken over de toepassen van nieuwe onderwijsondersteunende functionaliteiten
 11. Bonustip: Ga naar de HvA Brightspace Community bijeenkomsten voor meer tips & tricks! Houd de agenda op de DLO-site in de gaten voor data.

Meer informatie en instructie over deze onderwerpen vind je in de handleiding op MijnHvA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© Onderwijs – Onderzoek FG & FBSV 2021